2012.06.08.
23:30

Írta: N. Cs.

DEAFI

Oké, a fura open-source kombájnok után most nézzünk valami teljesen érthetően és klasszikusan társadalmi vállalkozást a lelkes franciáktól.

Képzeljük el, először is, hogy van Franciaországban 4 millió ember, Európában meg több mint 40 millió (adat) akiknek amúgy túl sok problémájuk nem lenne az életben, sokan rendes családba születtek, igazából normális intelligenciával, alig valaki veszi észre rajtuk, hogy valami mégsem stimmel. De sajnos nem hallanak és hiába tudnak tökéletesen kommunikálni jelbeszéddel, annak sajátosságai miatt sokszor nem tudnak rendesen írni-olvasni. Ezért nem tudnak a boltban segítséget kérni, nem értik a legtöbb honlapot, nem olvasnak újságot és nem néznek tévét,  gyerekkoruktól fogva nehéz volt nekik az iskola, az egyetem meg szinte lehetetlen és valószínűleg munkát is nagyon nehezen találnak.

Az ezzel a problémával élő emberek, mondja a DEAFI, egy siketekre specializálódott tréner illetve szolgáltató cég, napi szinten használnak webkamerát és mindenféle telekommunikációs eszközöket de ezeken keresztül is sokkal jobban megértik egymást, mint a hallóknak szóló üzeneteket. Ezért ez a cég kifejezetten siket ügyfél tanácsadókat képez (és illeszt be bármilyen vállalathoz), akik, akár egy call centerben, videóhívással vagy sokkal érthetőbb szöveges üzenetekkel kommunikálnak ezzel a speciális csoporttal. Így nem csak munkát adnak egy csomó olyan embernek, aki ezzel a problémával él, de a termékek és szolgáltatások is sokkal hozzáférhetőbbek lesznek, legyen az egy elromlott mosógép, rosszul bekötött internet vagy a földhivatal.

Szólj hozzá!

Címkék: példa fogyatékkal élők Franciaország

A bejegyzés trackback címe:

https://socialentrepreneurship.blog.hu/api/trackback/id/tr704568552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása