2013.03.04.
12:02

Írta: N. Cs.

Investment Ready Budapest

A január-februári intenzív előkészítés után végül sikeresen megrendeztük Budapesten is az Investment Ready Warm-up workshopot, február 14-én, a Colabs helyiségeiben: élmény volt ezen dolgozni és nagyon örülök az eredménynek. A workshopon végül néhány visszamondás után 11 vállalkozás és körülbelül ugyanennyi befektető vett részt, ami hasonló arány a többi országban tartott workshopokéhoz, ráadásul nagyon kezelhető a csoportos beszélgetések során. A vállalkozók számára egész napos és meglehetősen intenzív volt a program, aminek a végén egy-egy 90 másodperces próba-pitch-ben mutathatták be modelljüket a megjelent befektetők előtt, amiben a társadalmi problémára adott válasz lényegi összefoglalása éppen olyan fontos volt, mint a jövedelemforrások és fenntartható üzleti működés pár mondatos bemutatása.

investment_ready.jpg

A nap során az Investment Ready trénerei és partnereink, a Boston Consulting Group önkéntes tanácsadói ebben igyekeztek segíteni a résztvevőknek, miközben délután már a területtel szintén csak ismerkedő hazai befektetőket is bekapcsoltuk a beszélgetésbe.

Először előadások majd csoports gyakorlatok formájában ismerkedhettek az investment readiness fogalmával, vagyis azzal, hogyan lesz egy világjobbító projektből jól bemutatható üzleti modell, és mégis mit is jelent az, hogy befektetői szemlélet. Utóbbi vonalon haladtak aztán tovább, végül délután a Boston Consulting Group tanácsadóival illetve egy impact befektetővel dolgozhattak már egyénileg is a pitch-ükön.

Milyen problémára keres megoldást és mekkora probléma ez? Milyen megoldást kínál, mekkora ennek a hatása és honnan tudjuk, hogy ez működik? Hogyan termel jövedelmet és hogyan lesz pénzügyileg fenntartható ez a vállalkozás? 90 másodpercben mindezt elmondani, létező tapasztalatokról, bizonyítékokról beszámolni persze egyáltalán nem könnyű, és sokan először próbálkoztak ilyesmivel, jóllehet évek óta sikeresen futó szervezetet visznek. Az Investment Ready Warm-up célja az volt, hogy a vállalkozók a gyakorlatban, szinte élesben tapasztalják meg az előttük álló fejlődési utat, a saját munkájuk alapján tudjanak aztán továbblépni.

Mindeközben a meghívott befektetők először egymás között beszélgethettek az impact investment számukra is (többnyire) új területével, majd részben nézőként, részben "zsűriként" vettek részt a pitch szekcióban is. Bár több projekt is felkeltette végül több hazai befektető érdeklődését, valójában nem ez volt a cél. Magyarországon ma még kevés, szinte ritkaságszámba megy a valóban befektethető társadalmi vállalkozás, ezért úgy látjuk, hogy egyelőre mindkét fél részéről több tudatosságra és proaktivitásra, nyitottságra van szükség. Így a workshop a befektetőket is ezzel az újfajta szemlélettel kívánta megismertetni, hogy tudatosabban kezelhessék, fogódzókat kaphassanak esetleges jövőbeli társadalmi célú befektetéseikhez.

A nap végén rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, köszönjük a támogatást a Boston Consulting Groupnak és a helyszínt biztosító Colabsnak, és reméljük, sokakat új tettekre, komolyabb projektekre, még sok-sok izgalmas munkára inspirálhattunk!

Szólj hozzá!

Címkék: esemény befektetés vállalkozás Magyarország Investment Ready

A bejegyzés trackback címe:

https://socialentrepreneurship.blog.hu/api/trackback/id/tr815115829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása