2013.03.19.
18:33

Írta: N. Cs.

Beindult az élet Budapesten

Az utóbbi hetekben meglepő és igencsak örömteli módon egyre több és több társadalmi innovációval vagy éppen kifejezetten társadalmi vállalkozókkal foglalkozó program, előadás, workshop ütötte fel a fejét a városban. Részben az eddig is jelen lévő szervezetek kezdtek egyre aktívabban eseményeket szervezni, részben viszont több új kezdeményezés is megjelent.

Ezek egyike a budapesti székhelyű CEU Business School újonnan indult innovációs központja, a CEU InnovationsLab, ahol éppen holnap tart előadást Jill Kickul, a Berkley és a Stern Business School professzora arról, hogyan viszonyul egymáshoz társadalmi vállalkozás és tőkebefektetés. Az előadás nyilvános és ingyenes, ráadásul szuper színvonalas, csak ajánlani tudom. Az InnovationsLab missziójának egyébként nem kimondottan része a társadalmi innováció, de igazgatója, Bala Mulloth éppenséggel hasonló témában írta a PhD-ját, így mostanában több eseményt is várhatunk a témában. Ennek adott remek alaphangot másfél hete az Ashokával, a DemNettel és a NESsT-tel közösen szervezett fél napos Social Entrepreneurship workshop, ahol a szakma több kiváló hazai képviselője is előadott, több társadalmi vállalkozó (jellemzően Ashoka tagok) vagy éppen a Prezi társaságában. 

A hét egy másik érdekes eseménye szintén az Ashoka Magyarországhoz tartozik, akik eddig keveset hallattak magukról, de ez is hamarosan megváltozik. Mivel az Ashoka fókuszában a kivételes, társadalmi változást elérni képes egyéniségek állnak, ezért ezen a vonalon indul el új eseménysorozatuk, az Ashoka Kakaós 7x7, ahol 7 kivételes személyiséggel beszélgethetnek majd a résztvevők 7 külön asztalnál.

Új programot indított a szintén régebb óta a pályán lévő Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség is: az iGen Pálykezdő Innovációs Program az ötletekkel és elszántsággal rendelkező fiatalokat segíti az elindulásban. Emellett hetente jelentkezik ezen túl már-már hagyományos sorozatuk is, az Anonim Innovátorok Klubja, aminek eheti beszélgetésén társadalmi misszió és üzlet kapcsolatáról esik szó.  


Ezek csak a legaktuálisabbak voltak az elmúlt hetekben létrejött kezdeményezések közül, de érdemes lesz szemmel tartani a NESsT futó programjait, a Helyi Mérték Alapítvány vagy a SEED remek kiírásait vagy akár a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága által életre hívott Social Impact 2013 programot is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialentrepreneurship.blog.hu/api/trackback/id/tr205148680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása