2012.11.18.
01:05

Írta: N. Cs.

TEDxYouth Budapest

Ma volt Budapesten a harmadik TEDxYouth konferencia, ami, bár a névből is kiderül, a világszerte elterjedt, kiemelkedő ötleteket és egyéneket felsorakoztató előadássorozat ifjúsági tagozata. Nagyon jó dolog ez, különösen Budapesten, hogy 26 fiatal mesél a sikereiről, különösen ha a legtöbbjük olyan ember, akiről amúgy nem tudunk sokat hallani, hiszen nincsenek jelen a médiában.

Természetesen sokan az előadók közül valami olyan innováción dolgoznak, olyan tevékenységet működtetnek, ami sokak életében hozhat alapvető változást vagy például megkönnyíti az orvosok munkáját. A leírásokból nem derül ki, hogy ezek közül hány marad csak egy terv a fiókban és hányból lesz esetleg vállalkozás, de ha valahol társadalmi vállalkozókat szeretnénk keresgélni, akkor itt biztosan jó helyen járunk, elhivatottságukat, kreativitásukat tekintve.

Az egyik jó példa szerintem Haidegger Tamás, aki egy magyar kutatócsoporttal a kórházi kézhigiénia javítására fejlesztett ki egy elektronikus szkennert. Mint az ilyen fejlesztések általában, ez is mindenféle innovációs fórumokat megjárt (például itt egy interjú a European Young Innovators Forummal), működését és háttértörténetét pedig a lenti videón magyarázzák el.

Hand-in-Scan HU from Hand-in-Scan on Vimeo.

De nagyon szívesen meghallgattam volna Dr. Meskó Bertalant is, aki évek óta foglalkozik azzal, hogyan javítható az orvosi kommunikáció és így maga a hatékony gyógyítás is a közösségi oldalakon keresztül. Díjnyertes blogján, a Scienceroll-on iy nyomon követhetjük mindezt, aminek külön aloldala foglalja össze a web 2.0-s orvoslással kapcsolatos legfontosabb linkeket, anyagokat. Több előadó érkezett egyébként a szociális programok irányából is, mint a BAGázs Egyesület két tagja, vagy a nevelőotthonban élő és családban élő gyerekeket összekapcsoló Cókmók iskolatáska és közösségi program tervezője, Kovács Bori. 

Az előadásokról egyelőre a programból vagy a facebookon lehet többet megtudni, ha felkerülnek a videók, ide is felteszem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialentrepreneurship.blog.hu/api/trackback/id/tr44912290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása