2012.11.06.
17:12

Írta: N. Cs.

Plastenka - újrahasznosított műanyag a magyar divatban

Tegnap eltöltöttem néhány órát az interneten a magyar öko-dizájn és a társadalmi vállalkozók feltérképezésével: ez volt az egyik kedvencem, igaz, a termékeiket már korábban is láttam. A Plastenka táskái és kiegészítői 100% újrahasznosított műanyagból készülnek, kívül-belül egykori csomagalóanyagok teszik divatossá vagy éppen humorossá őket. Persze mindehhez technológiai újítások is elkelnek: "a laptoptartók általunk kidolgozott alapanyaga az UTOPLAST, 100% használt, hőpréselt nejlonzacskó, amit a laptoptartók készítéséhez nyers zacskókkal bélelünk". A vállalkozás társadalmi missziója egyébként nem csak ebben áll, az említett laptop tokok például a Szigony utcai pszichiátriai foglalkoztatóban készültek, az Utoplast anyag készítésében pedig egy szakközépiskola működött közre (információk innen).

Hát, valami ilyesmiről volna szó. 

Egyébként szombaton éppen kezdődik egy átfogóbb öko-dizájn esemény a városban, bár így kívülről nézve nem tudtam eldönteni, hogy mit is várhatunk tőle.

plastenka_becs.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design öko fenntarthatóság Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://socialentrepreneurship.blog.hu/api/trackback/id/tr904893850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása